Rund æske med låg

Pappet i rektanglerne skal rulles for at æsken bliver pæn rund. Tag en flaske eller kagerulle og rul karton rundt om, så den ikke ”knækker” og får kanter/folder når den passes til rundt om cirklen

Cylinderformet æske

40 x90 cm kraftigt karton

25 x80 cm til æskens bund

25 x70 cm til æskens låg

12 x12 cm pladevat

tråd

limstift el. vliesofix

Tegn en cirkel med 10 cm i diameter og en cirkel med 10,4 cm i diameter til æskens bund.

Tegn en cirkel med 10,8 cm i diameter, samt en cirkel med 11,2 cm i diameter til æskens låg.

Tegn en rektangel 10 x 31,4 cm. Tegn en rektangel 10 x 32,6 cm til æskebund.

Tegn en rektangel 3 x 33,9 cmTegn en rektangel 3,2 x 35,2 cm til æskens låg.

Dekorerer stof til den største cirkel. Prøv f.eks. at sy læg, som på den grønne æske på billedet: Sy læg med  4 cm mellemrum, som presses så syningen ligger midt bag. Sy tilsvarende læg på den anden led så der fremkommer kvadrater. Efterfølgende kan pyntes med perler midt på læggene.

Klip pladevat så det passer til cirklen og lim. Læg det dekorerede stof ovenpå pladevattet og fæstn sømrummet fast med lidt lim på bagsiden af pappet.

Lim stof på de andre cirklers forside. Klip stoffet til med 1,5 cm sømrum.

Rul kvadraterne som beskrevet under tegn selv rund æske. Lim stof på og klip stoffet med 1,5 cm sømrum.

Sy rektanglerne til udvendig æskebund og udvendig æske låg sammen til to cylindre med kastesting og lim sømrum fast på vrangen. OBS: Stoffet skal være på cylinderens yderside.

Sy indvendig æskebund og indvendig æske låg sammen til en cylinder med stikkesting og lim sømrum fast på vrangen. OBS: Stoffet skal være på cylinderens inderside.

Tag cirkel til udvendig bund og fæstn til cylinderen med knappenåle. Sy fast med kastesting. OBS: stoffet skal vende udad.

Lim sømrum fra cirklen til indvendig æskebund fast på cylinderen til indvendig æskebund på vragsiden. OBS: stofsiden skal vende indad.

Sæt dem (de to cylindre med påsyet bund) indeni hinanden. Sy med kastesting de 2 cylindre sammen for oven. Så er æskens bund færdig. 

Nu skal låget laves efter samme princip. Tag den dekorerede cirkel til udvendig æske låg og fæstn til cylinderen med knappenåle. Sy fast med kastesting.

Lim sømrum fra cirklen til indvendig æske låg fast på cylinderen til indvendig æskebund på vragsiden. Sæt dem indeni hinanden. Sy med kastesting de to låg- cylindre sammen for oven. Nu er æsken helt færdig. 

Flet

Rouleaubånd:
Klip et stykke firkantet stof i den ønskede størrelse til bund. Klip stofstrimler 4 cm bredde som er 5-10 cm længere end den ønskede størrelse. Sy strimlerne til rouleaubånd (dvs. sy sammen og vend retsiden udaf.) Læg båndende med ½ cm mellemrum så de dækker stoffet. Sy dem fast for oven og forneden på stoffet, så de udgør en trend. Brug lige så mange rouleaubånd til at væve (en over, en under osv). Sy til sidst enderne fast langs siderne. Leg evt. med bånd i flere farver.

Båndbroderi

Små roser kan evt. laves som båndbroderi.

Har man en broderimaskine, er det næsten lige så let. Brug nogle af de broderier der medfølger eller lav dine egne. Dermed kan æsken passe til lejligheden hvormed den gives, eller indhold.

Sjovt stof

Det allerletteste er bare bruge mønstret stof

Applikation

Her er brugt en meget enkel applikation på låget

Anette Schultz 07.05.2015 10:27

Jeg ledte lidt videre og har fundet dine mønstre
Ser spændende ud tak fordi du vil dele dem

Nyeste kommentarer

19.02 | 13:12

Hej hvor har du denne fine mønster fra?

11.10 | 08:48

Jeg laver alle mine ting selv, så desværre intet konkret mønster , men et ...

11.10 | 08:39

Er dette en æske og mønster man kan købe Mvh

17.08 | 15:40

Hejsa. Jeg har ingen butik. Billedet er fra en butik i Australien. Jeg h...